Közélet

2016.06.08. 00:00

Mi legyen az újság?

A bama.hu és a Dunántúli Napló új közös kezdeményezésének köszönhetően most Ön is beleszólhat abba, hogy mit írjon meg az újság. Egyrészt kérdéseket írhat, másrészt szavazhat a beküldött kérdésekre. Ne habozzon, vegyen Ön is részt ebben hazai pályán egyedülálló kísérletben!

Bama.hu

A Mi legyen az újság? nevű új, olvasókkal közös szerkesztőségi rendszerben három felvonásra, három körre tagolódik a téma feldolgozásának folyamata: olvasói kérdésfelvetésre, olvasói szavazásra és szerkesztőségi munkára.

Az elmúlt hét során az oktatásról fogadtuk hírportálunk látogatóinak kérdéseit. A kérdésgyűjtés ezúttal szolidabb aktivitás mellett is több releváns, az egyedi eseteken túlmutató felvetést hozott, ideje tehát kiválasztani azt, amelyre a Dunántúli napló újságírói választ keresnek az illetékesek, a téma szakértőinek bevonásával. Hogy ezúttal is a közösség dönthessen, egy hármas mezőnyt szavazásra bocsátunk.

Íme:

Így működik: kérdésgyűjtés, szavazás, válaszkeresés

1. kör: Mondja meg, mit kérdezzünk - elő az ötletekkel!

Ebben az időszakban várjuk olvasóink javaslatait arra, hogy mivel foglalkozzon, mit írjon meg az újság. Lehet ez bármi, amire kíváncsi, de nem talált még választ rá, vagy amiről olvasott már (akár nálunk), de többet szeretne tudni, vagy akár olyasvalami, ami bántja, bosszantja, és szeretné, ha segítenénk megoldani – vagy legalábbis megírni – a problémát.

2. kör: Mi legyen a befutó?
Ebben az időszakban szavazásra bocsátjuk az olvasói ötleteket, hogy megtudjuk, melyikre kíváncsiak a legtöbben. Ha tehetnénk, persze mindent megírnánk, de kapacitásunk korlátozott: legjobb beosztásához kérjük olvasóink segítségét. Egy-egy ötlet mellett kampányolni, ismerősöket szavazásra buzdítani ÉR! Győzzön a legjobb!

3. kör: Türelem, dolgozunk!
Ebben az időszakban látszólag nem történik semmi, de a nyugodt felszín alatt örvénylik a munka. Azon dolgozunk, hogy a legtöbb szavazatot kapott témafelvetést minél alaposabban körbejárjuk, minél kielégítőbb válasszal vagy megoldással álljunk elő.

Kérdeztek, szavaztak, megírtuk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!