18 elektromos autót állít üzembe a Magyar Posta

Promóció | A Magyar Posta 18 darab Nissan elektromos kisáruszállító autóval bővítette gépjárműflottáját, ebből 10 autó a mobilposta szolgáltatásba, 8 darab pedig a nagyvárosi csomagkézbesítő hálózatban került.

A fejlesztés összköltsége 127 millió forint, plusz az ezt terhelő általános forgalmi adó (áfa) - jelentette be Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az elektromos gépjárművek egy töltéssel 85-120 kilométert tudnak megtenni, raktárkapacitásuk 4 köbméter. „A Magyar Posta az elmúlt 150 évben mindig élen járt a fejlesztésekben és nemzetközi szinten is meghatározó újdonságokat vezetett be. Idén jelentős lépések történtek a társaság tulajdonában lévő 3 ezres flotta megújításában. Ezek az autók ugyanis évente nagyságrendileg 80 ezer kilométert tesznek meg, ami annyit jelent, mintha kétszer megkerülnék a Földet.”

A következő időszakban 600 korszerűtlen járműt Euro 5 b és Euro 6 normával rendelkező autókra cserélik le. A tervezett fogyasztás az új járműveknél 3-6 százalékkal csökken, amely éves szinten 90 ezer liter üzemanyag megtakarítást jelent a Postának. Illés Zoltán hozzátette: a társaság a tényleges használati tapasztalatok alapján dönt majd a későbbiekben arról, hogy milyen irányba és mekkora darabszámmal bővítik tovább az elektromos flottát.

Megyei Piactér