Közélet

2006.01.26. 09:18

Szigor a túlsúlyos teherkocsikra

Pécs | A megyei közlekedési felügyelet tapasztalatai szerint a baranyai utakon évente százötven-kétszáz teherautó esetében bizonyosodik be, hogy a megengedett terhelésnél nagyobb súlyt cipelnek.

BAMA

Erre, valamint a meglévő utak állapotának védelme érdekében a jövőben szigorúbb ellenőrzésekre, és egy jogszabály-módosításnak betudhatóan, és komolyabb büntetésekre is számíthatnak a szabálytalankodók. Az egyik legfontosabb változás, hogy idéntől már nemcsak a fuvarozót, hanem a rakományt feladót, illetve a szabálytalanul rakodót is megbüntethetik. Akiket elcsípnek az ellenőrzések során, százezer forintos bírságra is számíthatnak. Ugyancsak az újdonságok közé tartozik, hogy ezentúl addig, amíg a kiszabott összeget meg nem fizetik, a járműveket vissza is lehet tartani. Ez azt jelenti, hogy mindaddig várakozniuk kell egy kijelölt helyen, míg nem rendeződik a „számla". M.B. - Dunántúli Napló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!