Közélet

2006.02.05. 08:30

Nem irtják, csak csalogatják galambokat

Komló | Az utóbbi hónapokban Komló belvárosát ellepték a vadgalambok, illetőleg sokak szerint a korábban tenyésztett, ám szabadon engedett, elvadult házigalambok. A madarak elsősorban a lakóépületeknél kevésbé forgalmas középületek oromzatait, párkányait lepték el, ürülékükkel sok gondot okozva a városgondnokság takarítóbrigádjainak.

BAMA

– A szárnyasok belvárosból való kitelepítése ügyében felvettük a kapcsolatot az állatorvosi szolgálattal, illetőleg a gyepmesterrel – tájékoztatta a Dunántúli Naplót a komlói városgondnokság vezetője, Galácz József. – Mindenképpen kíméletes megoldást keresünk, szó sincs arról, hogy a galambokat ki akarjuk irtani. Befogásuk gyakorlatilag lehetetlen, ehhez nincs elég emberünk, felszerelésünk. Terveink között az is szerepel, hogy valamilyen módon a városiasodott madarakat visszacsalogatjuk a természet közelébe. Részletek a Dunántúli Napló Vasárnap Reggelben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!