Hírek

2006.03.02. 07:19

Társadalmi vitán a II. Nemzeti fejlesztési terv

Az interneten is elérhetők a II. Nemzeti fejlesztési terv dokumentumai, a társadalmi vita első szakasza várhatóan március 27-ig tart.

BAMA

Társadalmi vitára bocsátotta a II. Nemzeti fejlesztési tervet és annak munkaanyagait a Nemzeti Fejlesztési Hivatal (NFH) - közölte az EU-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter szerdán.

Baráth Etele emlékeztetett arra, hogy a fejlesztéspolitikai kabinet hétfőn, a kormány pedig kedden hagyta jóvá a dokumentumokat, amelyek a 2007 és 2013 között megvalósuló beruházási folyamatokat határozzák meg.

A Nemzeti Fejlesztési Hivatal 5500 szervezetet kér fel véleményezésre, az anyagokat kitették a hivatal honlapjára, így azokhoz bárki hozzászólhat.

Április 4-én tárgyal róla ismét a kormány 
A társadalmi egyeztetés első szakasza március 27-éig tart. A kormány április 4-én ismét megtárgyalja a munkaanyagot, majd április 5-én kezdetét veszi a társadalmi egyeztetés második szakasza, ekkor a végrehajtáshoz kapcsolódó operatív programok is a vita részévé válnak. 
A tervek szerint a kormány június 20-án dönt a II. Nemzeti fejlesztési tervről és az ahhoz tartozó operatív programokról. A dokumentumokat Magyarország június 23-án adja át az Európai Bizottságnak.

Társadalmi egyeztetést tartanak a készülő, úgynevezett komplex programokról is, amelyeknek egy része bekerül majd az ágazati operatív programokba. A komplex programok közül március 16-án a fejlesztési "pólusokról", március 14-én a logisztikai vállalkozásokról, március 21-én az oktatásügyről, március 22-én a kis- és középvállalkozásokról, március 23-án az egészségügyről, március 28-án az e-közigazgatásról, március 29-én a megújuló energiaforrásokról, április 4-én a Duna-programról tart társadalmi egyeztetést az NFH. (magyarorszag.hu)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!