Hírek

2006.03.02. 13:55

Nőtt az e-felvételi népszerűsége

Megérkezett az összes, felvételi lapot tartalmazó postazsák az OFIK-hoz, így elkezdődött a jelentkezési adatok feldolgozása. Az első számadatok a felsőoktatás iránti érdeklődés csökkenését mutatják: idén valamivel több, mint 132 ezren adtak be jelentkezést.

BAMA

A korábbi években megszokotthoz képest alacsonyabb 2006-os érdeklődés feltehetően nem a középiskolás korosztályt jellemzi, hanem a korábban érettségizők, a levelező- vagy távoktatásos képzésekre jelentkezők körében várható. Magyar Bálint oktatási miniszter ezt a jelenséget a demográfiai torlódás mérséklődésével indokolta, hiszen az elmúlt években sokan jelentkeztek - és már a felsőoktatásban tanulnak - azok közül, akik korábban, a felsőoktatási expanzió előtt nem tudtak bejutni a felsőoktatásba.

A jelentkezési adatok feldolgozása folyamatban van. Arról, hogy csökkenés pontosan milyen területeken és korosztályokban jelentkezik, részletes kimutatások a feldolgozás befejezését követően állnak majd rendelkezésre.

Az elektronikus jelentkezési mód, az e-felvételi idén növelte népszerűségét, hiszen 12 ezren éltek ezzel a kényelmes megoldással. Ők minden bizonnyal az interneten bonyolítják a most kezdődő ügyintézési időszak feladatait is, hiszen mind a jelentkezési adatok módosítására, mind a hibajavításra lehetőség lesz a felvi.hu-n, nem beszélve a sorrendmódosítás elektronikus lehetőségérÕl is. Az e-felvételi továbbra is minden jelentkező számára elérhető, függetlenül attól, hogy a jelentkezését postán vagy interneten adta be. (felvi.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!