Hírek

2006.03.02. 15:22

Nanny McPhee, a varázsdada

A sokoldalú Emma Thompson, aki forgatókönyvírói képességeit egyszer már – Oscar-díjat érően – megcsillogtatta (Értelem és érzelem), ezúttal egy angol meseregényt adaptált. A filmben komikaként is remekel partnere, a szívtipró Colin Firth és a szenzációs gyereksereg mellett.

BAMA

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] Forrás: UIP Duna Film
[/caption]

A gondterhelt Brown úr éjt nappallá téve dolgozik a helyi temetkezési vállalatnál, hogy gondoskodni tudjon hét csintalan gyermekéről. Felesége egy éve hunyt el, de Brown basáskodó nénikéje, Adelaide – aki rendszeresen kiegészíti unokaöccse szerény jövedelmét – most azzal fenyegetőzik, hogy beszünteti az adakozást, ha Brown nem nősül meg egy hónapon belül. A családi segítség nélkül Brownra az adósok börtöne vár, gyermekeire pedig ki tudja, milyen viszontagságok. A sarokba szorított apa titkolja helyzetét csemetéi elől, ám azok megneszelik a nősülési szándékot, és azt gondolják, apjuk még annyiba sem veszi őket, hogy közölje: mostoha áll a házhoz. Több sem kell a pajkos siserehadnak, bosszújukat a felügyeletükre fogadott dadákon töltik ki: a legfőbb bajkeverő, Simon vezetésével 17 szerencsétlen hölgyet űznek el a háztól. A Brown családon nem segíthet már, csak egy csoda. Ekkor bukkan fel Nanny McPhee, a varázsdada.

Színes, szinkronizált angol családi vígjáték

Producer LINDSAY DORAN, TIM BEVAN, ERIC FELLNER, DEBRA HAYWARD

CHRISTIANNA BRAND könyvei alapján a forgatókönyvet írta EMMA THOMPSON

Zene: PATRICK DOYLE

Operatőr: HENRY BRAHAM

Rendezte KIRK JONES

Magyar szöveg: SPEIER DÁVID

A főbb szerepekben: EMMA THOMPSON (NANNY McPHEE), COLIN FIRTH (MR BROWN) ANGELA LANSBURY (ADELAIDE NÉNI)

Producer LINDSAY DORAN, TIM BEVAN, ERIC FELLNER, DEBRA HAYWARD

CHRISTIANNA BRAND könyvei alapján a forgatókönyvet írta EMMA THOMPSON

Zene: PATRICK DOYLE

Operatőr: HENRY BRAHAM

Rendezte KIRK JONES

Magyar szöveg: SPEIER DÁVID

A főbb szerepekben: EMMA THOMPSON (NANNY McPHEE), COLIN FIRTH (MR BROWN) ANGELA LANSBURY (ADELAIDE NÉNI) Forrás: UIP Duna Film -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!