Hírek

2006.03.04. 00:00

A Hamasz szerint a fő probléma Izrael

BAMA

A Hamasz már Moszkvában van, és Izraelt okolja a kialakult helyzetért. A Palesztin Hatóság ugyanis a gazdasági csőd szélére jutott, miután a terroristának bélyegzett radikális szervezet választási győzelme óta a zsidó állam és az Egyesült Államok is befagyasztotta a pénzügyi segélyeket. A mozgalom vezetője, Haled Mesaal szerint Izraelnek „esze ágában sincs” betartani a béketervet. „A közel-keleti rendezés akadálya nem a Hamasz álláspontja, hanem Izraelé” – jelentette ki a szervezet vezetője. Azt is megerősítette, hogy továbbra sem hajlandók elismerni a zsidó államot. „Ez lezárt kérdés” – mondta.
A radikális szervezet képviselőit Vlagyimir Putyin elnök hívta meg az orosz fővárosba. Moszkva ezzel megtörte a szervezet elszigetelésére tett lépéseket. Korábban ugyanis Izrael mellett az Egyesült Államok és az Európai Unió is a kapcsolatok megszakításával fenyegette meg a Palesztin Hatóságot.
Az USA reménykedik abban, hogy Moszkvának sikerül radikális álláspontja megváltoztatására bírni a palesztin szervezetet. Ennek esélyeit csökkenti, hogy éppen tegnap összecsapások robbantak ki az izraeli katonák és a palesztin fiatalok között, amelynek során egy 15 éves fiú életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!