Hírek

2006.03.04. 16:44

Zsidózott az MSZP-politikus?

Rogán Antal választ vár Gyurcsány Ferenctől és Hiller Istvántól arra, hogy maradhat-e képviselő az MSZP-ben egy olyan politikus, aki internetes naplójában lezsidózza a Fidesz egyik vezető politikusát.

BAMA

"Gyurcsány Ferencet és Hiller Istvánt kérdezem: maradhat-e képviselő a Magyar Szocialista Pártban egy olyan politikus, aki  internetes naplójában lezsidózza a Fidesz egyik vezető  személyiségét. Elfogadható-e az MSZP vezetői számára a nyílt,  kódolatlan zsidózás a magyar politikai közéletben?" - tette fel a  kérdést a Fidesz kampányfőnöke sajtótájékoztatóján. Hozzáfűzte: "Én  bízom benne, hogy erre a kérdésre határozott nem, egyértelmű  elhatárolódás és világos lépés lesz a válasz".

"Megdöbbenéssel fedeztük fel néhány nappal ezelőtt egy MSZP-s  képviselő internetes naplójában, internetes blogjában a következő  szavakat (...): - Nem volt ez más, mint egy magasra földobott, szépen  csavart labda, amit a Fidesz kettes számú díszzsidója nagy svunggal  ütött le" - idézte az internetes napló beírását Rogán Antal.

Hozzátette: a honlap későbbi részeiből "egyértelműen kiderül,  hogy amikor az MSZP-s képviselő ezt írja, akkor Deutsch Tamásra, a  Fidesz országgyűlési képviselőjére, az Országgyűlés alelnökére  gondol".

Rogán Antal tájékoztatása szerint az internetes napló a  http://pasztortibor.hu honlapon található, a naplót pedig Pásztor  Tibor, az MSZP V. kerületi önkormányzati képviselője,  frakcióvezetője, helyi elnökségi tag, és a Fiatal baloldal egyik  vezető személyisége vezeti.

A kampányfőnök elmondta azt is, hogy a honlapon egy fénykép is  található. "A tonicsillag.jpg az én egyik helyi plakátom,  megszaggatva és ... rárajzolva egy Dávid-csillag" - jelentette ki.

"Mindezek után, ha az ember nem lenne felháborodva, akkor joggal  kérdezhetné azt, hogy drága képviselő úr, az az internetes honlapból  egyértelmű, hogy a Fidesznek ezek szerint van kettes számú  díszzsidója, az első számú az kicsoda? Vajon jómagam, vagy valaki  más?" - tette fel a kérdést Rogán Antal.

Mint mondta, bízik abban, hogy Gyurcsány Ferenc intenetes  blogjában is egyértelművé teszi, hogy elfogadhatatlannak tartja  ezeket a szavakat, a képek használatát bárhol, egy MSZP-s vagy  bármilyen más politikus honlapján, a politikai közéletben.

Pócs Dániel, az MSZP V. kerületi elnöke képtelenségnek nevezte,  hogy Pásztor Tibort antiszemitizmussal vádolják, ugyanakkor az  általa használt kifejezést szerencsétlennek minősítette, egyben  utalt a Fidesz valamint a MIÉP-Jobbik képviselte szélsőjobb kerületi  szövetségére.

"Pásztor Tibor barátomat antiszemitizmussal vádolni teljes  képtelenség, hiszen ő pesti, lipótvárosi zsidó identitását nyíltan  vállaló ember" - fogalmazott Pócs Dániel, majd hozzátette: a Rogán  Antal által idézett mondatot azonban szerencsétlennek tartják, s  ezért elnézést kérnek mindazoktól, akiket az esetleg sért.

Rogán Antal megnyilvánulását kampánya részének tekintjük,  amellyel ugyanakkor nem tudja elfeledtetni, hogy a Fidesz az V.  kerületben szövetségre lépett a MIÉP-Jobbik által képviselt  szélsőjobboldallal - zárta az MTI-nek adott nyilatkozatát Pócs  Dániel, az MSZP kerületi elnöke. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!