Hírek

2005.10.11. 00:00

Nem emelkednek a pesti távfűtési díjak

Idén télen nem drágul a lakossági távfűtés Budapesten – jelentette be Gy. Németh Erzsébet, a fővárosi MSZP frakcióvezetője. Erről hivatalosan az októberi közgyűlés fog dönteni. A nagyfogyasztók árairól pedig nem a főváros, hanem a Főtáv Rt. dönt.

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="144"] Távhűtés a fővárosban: az ár marad
[/caption]Örülhetnek tehát a budapestiek, hiszen így előre tervezhetik, hogy mekkora fűtésszámlát hoz majd a postás. Budapesten egyébként még mindig a távhő a legdrágább fűtési forma. A szocialista politikus elmondta: döntésükkel a díjhátralékosok számának további növekedését akarják megakadályozni. – A számlák kifizetése érdekében a fővárosi önkormányzat díjkompenzációval segíti az arra rászoruló szegény háztartásokat. Főleg a nyugdíjasokat és a kis jövedelmű családokat támogatják. – Évi másfél milliárd forintot fordítunk erre a célra – mondta Gy. Németh Erzsébet.

Távhőszolgáltatási díjkompenzációra az a fogyasztó jogosult, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 40 ezer forintot. Továbbá az is igényelheti a lakásrezsi-támogatást, aki gyermekét egyedül neveli, illetve ha egyedül él és a havi jövedelme nem több 48 ezer forintnál. – Januártól áprilisig négyezer, júniustól novemberig nyolcszáz forint jár a feltételeknek megfelelő családoknak. Májusban és decemberben 2500 forinttal kell kevesebbet fizetni – közölte Gy. Németh Erzsébet.

A rászorulók természetesen a víz-, csatorna és szemétszállítási díjak kifizetésre is kapnak segítséget. Erre abban az esetben jogosultak, ha a kerületi önkormányzattól valamilyen járadékban, segélyben részesülnek. A hatszáz, illetve négyszáz forintos támogatást az is kérheti, aki korábban hátralékban maradt. A rengeteg rezsitartozást felhalmozott családok egy alapítvány segítségével kedvezményesen törleszthetik hátralékukat.

Vég Márton Távhűtés a fővárosban: az ár marad -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!