Friss hírek

2005.12.13. 17:31

Országos razzia az utakon

Az ittasan, kábítószer hatása alatt vagy rendszám nélkül közlekedők kiszűrésére közlekedésbiztonsági országos akciót tartanak szerdán és szombaton.

BAMA

A magyar rendőrség december 14-én és 17-én napi 15 órától a fővárosban és az ország valamennyi megyéjében fokozott közúti ellenőrzést tart. Az Európai Unió tagállamaira és négy másik országra - Romániára, Svájcra, Norvégiára és Moldáviára - kiterjedő, egyhetes sebességellenőrző akciót a TISPOL, az unió közlekedésrendészeti szerveit összefogó szervezete szervezi. Magyarországon még az európai uniós átlagnál is magasabb az ittas vezetés aránya: tavaly az összes személyi sérüléses baleset 13,9 százalékát - azaz minden hetedik balesetet - ittas ember okozta. Mivel az ittas vezetés legnagyobb arányban a lakott területeken belüli utakon fordul elő, így alapvetően ezeken az utakon várható a fokozottabb ellenőrzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!