Hírek

2006.01.20. 17:55

Ingadozó kereskedés, bizonytalan forint

BAMA

Az OTP Bank Rt. Privát Banki részlege 2004. november 27-én tízmillió

Pénzforgató: az OTP Privát Bank és a Reggel tanácsadó sorozata

forintot fektetett be egy szabadon választott portfolióba. Azóta folyamatosan adják-veszik a papírokat, hogy minél nagyobb hasznot érjenek el. Péntekenként tőzsdezárás után heti pénzpiaci elemzés kíséretében mutatjuk be a reggel.hu-n, hogy éppen hol tartanak. Tekintettel arra, hogy a magyar befektetők általában kerülik a kockázatokat, a portfolióban 30 százalék körül mozog a részvények aránya. A fennmaradó részt pedig fix hozamú értékpapírokba fektetik.

 

[caption id="" align="alignleft" width="160"] Szűcs Gábor, az OTP Bank vezető tanácsadója
[/caption]A héten igen volatilis volt a kereskedés mind az állampapír, mind pedig a részvénypiacon. Állampapíroknál a hét elején először egy hozamcsökkenési trend volt megfigyelhető, majd a hét közepén a tőzsdéken végigsöprő eladási hullámmal egyetemben a hozamok is emelkedtek és a forint is gyengült, melyben a lengyel zloty gyengülésének is szerepe volt. A Reuters elemzői felmérése szerint az év végére várt árfolyam 254,5 forint/euróra erősödött, míg az alapkamat szintje várhatóan 5,75% körül alakulhat. Ez utóbbinál elég nagy a szórás, hiszen a legmagasabb érték 8%, míg a legalacsonyabb 4,75 százalék. Az év első 5 és 10 éves kötvényaukcióin mérsékelt volt a kereslet. Hétfőn Monetáris Tanács ülés lesz, melytől az alapkamat szinten maradását várjuk.

 

A BUX a héten 7,5 százalékos emelkedéssel 22 761 ponton fejezte be a napot. A pesti börzét sem hagyta érintetlenül két amerikai vállalat, a Yahoo és az Intel várttól lényegesen elmaradó eredménye és a japán tőzsdeindex esése, de a vételek hatására hamar korrigálta a veszteségét az index. A vezető papírok közül a Mol tudott jelentős mértékben drágulni. Mol-lal kapcsolatos hír, hogy ismertette a végleges megállapodást a vevő E.on-nal a gázüzletág eladásáról.

Szótár

Volatilis: ingadozó kereskedés

Portfólió: olyan kosár, amely az egyes befektetők által vásárolt különböző hozamelvárású és kockázatú befektetési eszközökből áll

Monetáris Tanács: a Magyar Nemzeti bank döntéshozó szerve

 

A héten nem változtattunk a portfolió-összetételen.

 

Portfólió: olyan kosár, amely az egyes befektetők által vásárolt különböző hozamelvárású és kockázatú befektetési eszközökből áll

Monetáris Tanács: a Magyar Nemzeti bank döntéshozó szerve Szűcs Gábor, az OTP Bank vezető tanácsadója -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!