Friss hírek

2006.01.21. 14:24

Egész hétvégén gyűjtik még a roncsdarabokat

A csütörtök esti légi szerencsétlenség színhelyén, a Hejce melletti Borsó-hegyen zajló műszaki szemle valószínűleg vasárnap is tart majd, közölte szombat délelőtt a helyszínen Garamvölgyi László ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

BAMA

A munkát, amelyben százan vesznek részt, nemcsak a mínusz tíz-tizenöt fokos hideg, hanem a reggelre leesett nagy hó is nehezíti. A számítások szerint hozzávetőleg ezer alkatrész-darabot kell még begyűjteni. A szlovák repülőgép balesete óta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök a katasztrófavédelemmel együtt két feladatot látnak el: részt vesznek a terület biztosításában és a helyszíni szemlében is - közölte az MTI-vel a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője. Kompoltiné Jakab Ilona elmondta, hogy hatórás váltásokban érkeznek új erők a helyszín biztosítására. Szombat reggel a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) csapatszolgálati százada váltotta a határőröket. A szemlebizottságban továbbra is részt vesznek a katonai légügyi hatóság szakértői, a megyei főkapitányság helyszínelői, valamint a szlovák társszervek és szakhatóságok. Pénteken 14 óra után két perccel sikerült megtalálni az utolsó holttestet is. Az elhunytakat a honvédség segítségével Szlovákiába vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!