Friss hírek

2006.01.24. 07:38

Lejár a restitúciós kérelmek határideje

A 2005. júliusában elfogadott, 247-es számot viselő restitúciós törvénycsomag értelmében január 25-ig lehet benyújtani az egyházi és közösségi ingatlanok visszaigénylési kérvényeit Romániában.

BAMA

Amint azt Markó Attila államtitkár, az Etnikumközi Hivatal vezetője a CENA Hírügynökségnek elmondta: a korábbi 501-es törvény értelmében 2002-ben a romániai egyházak képviselői már visszaigényelték ingatlanjaikat. Az új törvény szerint egykori telkek – elsősorban beltelkek - is visszaigényelhetőek, így az államtitkár szerint a beérkező kérvények elsősorban ezek igénylésére vonatkoznak.

Bár a restitúciós kérelmek benyújtására már csak egy nap maradt hátra, Markó Attila arra számít, hogy az átadott dossziék száma akár tízes nagyságrenddel is növekedhet.

Az Etnikumközi Hivatal államtitkára az ügyiratok számáról és pontos tartalmáról a jövő hét folyamán tájékoztatja a hírügynökséget. Amennyiben a benyújtott iratanyag teljes, az Országos Vagyon-visszaszolgáltatási Hatóság 60 nap alatt köteles elbírálni az egyházi és közösségi ingatlanokra vonatkozó restitúciós kérvényeket – mondta Markó Attila, az Etnikumközi Hivatal vezetője a CENA Hírügynökségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!