Hírek

2006.01.25. 16:18

Belgrádban tárgyalt a MOL elnök-vezérigazgatója

Vendéglátóival, Dragumir Naumov Szerbia és Montenegró energiaipari miniszterével illetve a Srbijagas vezetőjével az oroszországi extrém időjárás miatt megcsappant gázszállítás problémájának megoldásáról, valamint a szerb privatizációs lehetőségről tárgyalt.

BAMA

Hernádi szerint a gázellátási biztonság helyreállításához politikai döntésekre van szükség, hiszen nemcsak közép-európai problémáról van szó, a cél az, hogy európai szintű megoldást találjanak a gondokra, jelenti a CENA hírügynökség. A MOL elnök-vezérigazgatója elmondta: a NIS gázüzletágával, a Srbijagas-val 1998-ban megkötött szerződést fel kell újítani, továbbá felajánlotta segítségét egy olyan gáztározó építéséhez, amely rendezné az ország gázellátásának kérdését.

Hernádi kifejtette: a MOL-nak stratégiai érdeke, hogy részt vegyen Szerbia privatizációjában. A belgrádi látogatáson a szerb bankprivatizációs kérdések is napirendre kerültek. Ezen a tárgyaláson ott volt Csányi Sándor, az OTP Bank Rt. vezérigazgatója is, a MOL Rt. alelnöke. A magyar delegációt Vojiszlav Kostunica szerbiai miniszterelnökkel is fogadta, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!