Hírek

2006.01.25. 16:59

Kódolva volt a robbanás Törökbálinton

„Ez a tragédia kódolva volt”– fogalmazott Szabó Jenő, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a 2004. augusztusában történt, törökbálinti, három halálos áldozatot követelő robbanás kapcsán. Hozzátette: egyértelmű, hogy nem merénylet történt.

N. E. D.

Ezt iratokkal, szakértői véleményekkel és egyéb bizonyítékokkal tudják igazolni. Épp ezért az ügyet vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek. Ugyanilyen bizonyítékokra hivatkozott a rendőrség sajtótájékoztatója előtt alig két órával Tóth Ferenc, az eset egyik gyanúsítottja, aki viszont továbbra is a merénylet verziót tartja egyedül elképzelhetőnek. Az ügy így a bíróságon dől majd el. Az viszont Szabó Jenő előbb említett szavaiből és a rendőrségi tájékoztatóból is kiderült: a hatóságok évek óta levelezésben álltak a raktárt bérlő Pyro-Technik Kft-vel, mivel egyes engedélyek nélkül, illetve feltárt szabálytalanságok ellenére működtették a telephelyüket. Mégsem próbálta meg senki sem bezáratni a raktárt, még akkor sem, ha Szabó szerint a tragédia kódolva volt. A bűnügyi igazgató azt mondta: egyetlen engedélyező hatóság ellen sem kezdeményeznek eljárást. Hozzátette: az ügy kapcsán összegzést készítenek a jogalkotó számára, hogy a későbbiekben a hasonló esetekben szigorúbb és egységesebb engedélyezési eljárást vezessenek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!