Sport

2006.01.25. 18:28

Balhé után szigor a pólósoknál

Pécs | Botrányosra sikeredett az ünneplés néhány ifjabb pólós számára a vasárnapi győzelem után, amelynek nyomán a PVSK-Füszértnél alaposan megszigorodott a „kimenő”.

BAMA

A Szentes legyőzése valóban ünneplésre méltó fegyverténynek tekinthető a PVSK-Füszért vízilabda-csapata számára, ám az OB-es bajnoki győzelem fölötti örömében a hétvégén néhány játékos kissé túllőtt a célon.
A gárda pár tagja néhány törzsszurkoló kíséretében előbb Villányban íöblögette vízzel már korábban telített torkát, majd hazatérve egyikük belvárosi lakásában folytatták kissé már kapatosan a dínomdánomot.
A jókedvnek azonban a lépcsőházi hangoskodáson túl pár postaláda is kárát látta, így a közös képviselő kihívta a rendőröket, akik a rendbontást jegyzőkönyvezték is.
Mivel a hírről tudomást szerezve a felelősséget csapatával teljes egészében magára vállalló és kellően szégyenkező vezetőedző, Ambrus Tamás másnap felkereste a lakók képviselőjét, aki el is fogadta a bocsánatkérését (az okozott kisebb anyagi kárt az érintett játékosok térítik meg), tulajdonképpen „egyszer a legjobb családban is előfordulhat” alapon fátylat is boríthatnánk az esetre. Amiért azonban maga a szakvezető sem ezt teszi, az nem más, mint hogy – ha nem is ilyen végeredménnyel – de nem ez volt a pólósok első kihágása.
„Többször figyelmeztettem a játékosaimat győztes meccsek utáni, nem egészen az angol főúri etikett szerinti viselkedésükért, a pohár most telt be”, lép elő vezetőedzőből nevelő tanárrá Ambrus Tamás.
„Bár pontosan tudom, kik voltak a bűnösök, nálunk még él a nevelő célzatú kollektív büntetés, ezért egyrészt nem adom ki a nevüket, másrészt mindenkinek kijutott a büntetőedzésből, ami persze ismét csak a javukat szolgálja, hiszen rengeteget kellett úszniuk. Másrészt a bajnokság végéig egy korty sört sem ihatnak, eltiltottam őket a szórakozóhelyek látogatásától, és ha bárkiről ne adj’ isten kiderül, hogy még egyszer hasonló rumliba keveredett, azonnal elválnak az útjaink. A szép szó eddig nem nagyon használt, én pedig nem akarom, hogy a különben kemény munkával felépített jó hírünk ilyesmin ússzon el”, adott bizonyságot medencén kívüli szigoráról a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!