Friss hírek

2006.01.25. 19:17

Két Ipoly-híd építését kezdik az idén

Az előzetes számítások szerint az összeg megközelítőleg elég is lesz a szlovákiai oldalon elvégezendő munkálatokra.

BAMA

A nemzetközi határátkelőként szolgáló hidakhoz ugyanis csak első osztályú út vezethet, s mivel a Nagykürtösi járásban ilyen jóformán nincs, a hidakhoz vezető utakat már az első osztályú közút szabványai szerint kell megépíteni. Ez néhány előírás megváltoztatását vonja maga után, jelenti a CENA hírügynökség. A közlekedési szaktárca néhány héten belül meghirdeti a nemzetközi versenytárgyalást a kivitelezőre, a munkálatok még az idén, nyár végén megkezdődhetnek, tudatja az Új Szó.

A magyar oldalon pályázati úton keresnek forrást. Annyi biztos, a hídépítési program a Nagykürtösi járás és a magyarországi Nógrád megye közlekedési infrastruktúráját alaposan megváltoztatja majd, néhány községi utat át kell minősíteni állami úttá a szlovák oldalon, és olyan műszaki állapotba kell hozni, amely megfelel a szabványoknak. A két első fázisban megépítendő híd műszaki és kivitelezési tervei elkészültek: a Rárós és Ráróspuszta, valamint a Petőháza és Pösténypuszta közötti hidak terveit a Szlovák Műszaki Egyetem munkacsoportja készítette el Agócs Zoltán professzor vezetésével, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!