Hírek

2006.01.25. 21:56

Hideg van Bulgáriában is

Kedden Razgradban (Észak-Bulgária), mínusz 21 fokot, Várnában és Burgaszban mínusz 10 fokot mértek.

BAMA

A bolgár fővárosban Szófiában -18 fok van. A hideg miatt, Bulgáriában 1514 iskolában tanítási szünetet rendeltek el. Szófiában egyetlen iskolában sincs tanítás Kedden az első áldozatát szedte a hideg, egy észak- keleti bolgár városban egy 75 éves férfit találtak megfagyva a háza udvarában, jelenti a CENA hírügynökség. Szerdán egy Vidin (Északnyugat) környéki két falut összekötő úton is találtak egy megfagyott férfit, akiről a vizsgálatok során kiderült, hogy gyalog elindult az egyik faluból a másikba, de nem tudta megtenni a néhány kilométeres távolságot a nagy hideg miatt.

A Plovdiv (Dél-Bulgária) közeli úton is találtak szerdán egy megfagyott férfit. A bolgár Darik rádiónak nyilatkozó rendőrség úgy tudja, hogy a férfi leszállt a városban a vonatról és elindult gyalog az egy kilométerre lévő otthonába.

A rendőrség feltételezése szerint elesett útközben, és megfagyott. Szófiában a hajléktalanokat egy megüresedett lakóépületbe helyezték és helyezik el folyamatosan, ahol meleg ételt és takarókat kapnak. Várnában a bolgár Vöröskereszt önkéntesei keddtől- egészen a hét végéig forró teát, kakaót, levest osztanak mindenkinek. Két váltásban, Várna 3 fő pontján, 40 önkéntes dolgozik folyamatosan. A Vidin város környéki és a Burgasz környéki tavak mind befagytak, 10-12 cm-es vastagságú rajtuk a jég.

Az országban jelenleg nincsenek problémák az áramszolgáltatással. Minden településen van villany, víz, telefon. A keddi, 10 órán keresztül tartó áramszünetet helyreállították Dobricsban (Északkelet Bulgária), áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!