Közélet

2006.01.27. 08:27

Felvételi: sok múlik a stratégián

Pécs | Folyamatos az érdeklődés a felsőoktatási felvételi iránt, ezt jelzik a fórumok is, amelyeket szinte mindenhol telt ház előtt tartanak. Így volt ez Magyar Bálint oktatási miniszter szerda esti fórumán a Pécsi Tudományegyetemen is.

BAMA

Az oktatási tárca vezetője egyebek mellett azt hangsúlyozta, a bejutáskor sok múlik az egyéni stratégián. Mindenkinek ki kell választania, melyik az a szak, amelyre be kíván jutni, érdemes megvizsgálni, emelt vagy középszintű érettségit jobb-e tenni. Emellett a nyelvvizsgákra is ügyelni kell, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan idén is jelentős pluszpont kapható a nyelvtudásért. Ezeket a kérdéseket érdemes megbeszélni szülővel, tanárral. Információkat a szaktárca internetes lapjáról (www.om.hu) vagy a felvételi portálról (www.felvi.hu) is lehet szerezni, itt a korábbi évek jelentkezési statisztikái is böngészhetőek. Részletek a Dunántúli Napló pénteki számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!