Friss hírek

2006.01.27. 10:21

Mobil nélkül szorongunk

A legtöbb emberben szorongást, feszültséget vált ki, ha a legrövidebb időre is meg kell válnia a mobiltelefonjától, derült ki egy angliai felmérésből.

BAMA

A Virgin Mobile telekommunikációs cég megbízásából nemrégen elvégzett felmérés adatai szerint a megkérdezettek szinte kivétel nélkül szorongást és félelmet éreznek, ha nincs velük a mobiljuk. A legtöbbjük már akkor is feszültté válik, ha csak rövid ideig nincs náluk valamiért a telefonjuk. A felmérésbe bevontak nyolcvan százaléka kifejezetten kellemetlenül érzi magát, ha a mobilja hosszabb ideig nincs elérhető közelségben, 84 százalékuk pedig úgy válaszolt, hogy mindig szemmel tartja a telefonját. A megkérdezettek kilencven százaléka minimum óránként használja a készüléket. A felmérést készítő szakemberek megállapították, hogy a mobiltelefon már messze nem csak egy a hasznos tárgyak közül, hanem sokkal több: a többi emberrel fenntartott kapcsolat, a barátság és a figyelmesség jelképévé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!