Friss hírek

2006.01.27. 19:32

Halló, itt Mozart!

A pisztáciával ízesített kolbászhúsból készült hegedű még nem az őrület csúcsa. A Mozart-évforduló alkalmából mintha igyekeznének egymást hülyeségben is felülmúlni a "feltatlálók"...

BAMA

A sok őrült "találmány" mellett itt van végre egy valóban hasznosnak mondható, amelyik első hallásra mégis furcsán hangzik: a Mozart-telefonfülke!

Az évforduló alkalmából Bécsben 50 új nyilvános telefonfülkét helyeztek el a város utcáin, amelyekben a látogatók amellett, hogy meghallgathatják a zeneszerző műveit, még fontos információkat is kaphatnak vele kapcsolatban.

A telefonfülkéket a városnak azon a pontjain helyezték el, ahol Mozart kedvvel töltötte szabad idejét, vagy épp ott, ahol szívesen dolgozott. Egy megadott szám tárcsázásával, amit a látogatók akár a mobiljukról is fölhívhatnak, fontos információkhoz juthatnak arról is, hogy milyen összefüggésbnen áll az adott lokáció Mozart életével, illetve műveivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!