Hírek

2006.01.30. 16:13

Tragédiákkal indult a hét

Négy halálos áldozat, tucatnyi sérült - ez a mérlege a hétfő délelőtt történt baleseteknek. A hatóságok azt ígérik, a héten komoly ellenőrzésekre lehet számítani.

Nagy Eszter Dóra

Nógrád, Tolna, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében is halálos baleset történt hétfő délelőtt. A karambolok, borulások körülményeit még vizsgálják, de azt már lehet tudni, hogy az ország több pontján a jeges útszakaszok, az ónos eső okozott problémát. Dunakömlődön például egy megcsúszott és a vasúti sínekre borult autó miatt órákra leállt a vasúti közlekedés. Ebben a balesetben senki sem sérült meg. Szintén Tolna megyében, Paks és Dunaföldvár között egy munkásokat szállító kisbusz karambolozott a közútkezelő járőrautójával. A mikrobusz 48 éves sofőrje nem használta a biztonsági övet, ezért kirepült a járműből és a helyszínen életét vesztette. Öt utasa közül ketten súlyos, hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. Egy másik, munkásokat szállító mikrobusz egy Smart kisautóval ütközött össze a 6-os főút Fejér megyei szakaszán, Rácalmás és Kulcs között. A munkások közül ketten súlyosan, ketten könnyebben sérültek, míg a Smart sofőrje életveszélyes állapotban, utasa súlyos sérülésekkel került kórházba.

A nógrádi Csécsénél egy 53 éves férfi vesztette életét, amikor autójával eddig tisztázatlan körülmények között egy tehergépkocsival ütközött össze. A Vas megyei Kámnál egy 39 éves szekszárdi férfi halt meg, fiatal utasát pedig kórházba kellett vinni. A sofőr áttért a szemközti sávba, és frontálisan karambolozott a vele szemben haladó szlovén rendszámú kamionnal.

Meghalt az a 22 éves sofőr is, aki a Győr-Moson-Sopron megyei Szilnél ütközött össze egy kamionnal. Mindkét jármű az árokba borult, a tehergépkocsi rakományának nagy része, 19 tonna gépjárműalkatrész szétszóródott. A tragédiát vélhetően az okozta, hogy a kamion pótkocsija megcsúszott a jeges úton, és elsodorta az egyébként szabályosan közlekedő személygépkocsit.

Ellenőrzések országszerte

A közlekedési felügyeletek a rendőrséggel együttműködve szerdán és csütörtökön a fő közlekedési útvonalakat érintő ellenőrzési akciót tartanak. A hatóságok azzal indokolták döntésüket, hogy az elmúlt hónapokban nem csökkent a szabálysértések száma. Külön vizsgálják majd az uniós és azon kívüli országokból érkező, valamint a belföldi vállalkozások járműveit, elsősorban azt nézik, azokat felkészítették-e a téli útviszonyokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!