Sport

2006.01.31. 08:35

Bevásároltak a lengyelek, de a pécsiek motiváltak

Pécs | Az egyenes kieséses szakasz következik a női kosárlabda Euroligában, a MiZo-Pécs ma este 6-kor az utóbbi hetekben jelentősen megerősödött lengyel Lotos Gdyniát fogadja a nyolcaddöntő első mérkőzésén.

BAMA

Vajda Anna a hétfő délelőtti fakultatív edzésen 37,8 fokos hőemelkedésre panaszkodott, a sápadt arca rémisztően hatott Rátgéber László CCCP-feliratú, tűzpiros melegítő felsőjével összevetve. A pécsiek mesteredzőjét azonban nemcsak az ő állapota aggasztja. Albena Branzova szeme alatt messziről észrevehető monokli, még Zalaegerszegen kapott egy „könyököst”. Béres Tímea délelőttönként gyógytornára jár, Jekatyerina Liszina pihen, hogy hétfő estére teljesen fitt legyen.
Ezek a nem túl szívderítő hírek a MiZo-Pécs játékosairól, az viszont fokozza a jó hangulatot, hogy az új szerzemény, a brazil Geisha már itt van, sőt vasárnap is, tegnap is edzett.
– Nagyszerű az ellenfél, a Gdynia, amely ráadásul még be is vásárolt. Temeka Johnson és Chelsea Newton személyében két, az amerikai női profiligát megjárt kosarast igazolt, a napokban pedig szerződtetett egy kubai centert, Lisdeivi Victoria Pompát. Játszik még náluk a bosnyák Rankica Sarenac, az ex-soproni (egyébként horvát) Gordana Kovacsevics, a válogatottjuk irányítója, Paulina Pawlak és a nagyon magas, szintén lengyel Ewelina Kobryn is.
Gyengén szerepeltek a csoportmérkőzések során, de az más volt és a mostani, egyenes kieséses folytatás is más lesz. Mi mindenesetre maximálisan motiváltak vagyunk – említette Rátgéber László, aki szerint a pécsiek legerősebb fegyvere a szervezettség és a fegyelem, ezekkel sikert lehet elérni.
A párharc két nyert meccsig tart, a visszavágó pénteken lesz Lengyelországban, az esetleges harmadik összecsapás pedig jövő szerdán Pécsett.
A mai meccset – amelyre jegyek elővételben a Lauber Dezső sportcsarnokban és az ismert belvárosi árusítóhelyen kaphatók – szlovák és bosnyák bírópáros vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!