Hírek

2006.01.30. 17:50

Már a hegyi mentés sem lesz ingyen

Július elsejétől fizetnie kell a Szlovákiában a hegyi mentésért azoknak a turistáknak, akik a biztonsági szabályokat megszegve kerülnek veszélyes helyzetbe. A mentésért, annak nehézségétől függően 25 és 70 ezer forintnak megfelelő összeget kell majd leróni. Ez nem tartalmazza az orvosi ellátás költségeit. A mentési díjon túlmenően a szabályszegőkre akár hétszázezer forintig terjedő bírság is kiszabható.

T. M.

Ezek a tarifák érvényesek az uniós egészségbiztosítási kártyával rendelkező magyar turistákra is, ám azok, akik utasbiztosítást kötnek, számíthatnak a költségek megtérítésére. Érdemes azonban figyelni, milyen biztosítást kötünk, mivel a társaságok kínálata elég vegyes képet mutat: van, amelyik kiköti, hogy csak a kijelölt útvonalon történt balesetek esetén téríti meg a költségeket, van olyan amelyik nem. Alapvető szabály, hogy csak a biztosítási esemény után térítenek, azaz akkor, ha baleset is történt. Ezzel szemben az, ha valaki eltéved, és ezért van szüksége a hegyi mentésre, nem számít biztosítási eseménynek, hiszen nem történt baleset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!