Hírek

2006.02.01. 00:00

Kóka: a fejlesztési bank lesz a vállalkozóké

D. Á.

„A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) noha nevében megmarad, funkcióját tekintve keddtől a Magyar Vállalkozások Bankjává alakul” – mondta tegnap Kóka János gazdasági miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. A bankon belül alakul ki az az egységes intézményrendszer, amely a vállalkozók számára hitel- és tőkejuttatást, valamint garanciát nyújt. A gazdasági miniszter szerint a kis- és középvállalkozók „minden tevékenységüket egy helyen” végezhetik, ami nemcsak kényelmesebb, de költségtakarékosabb megoldás is lesz. Az ötletet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelentette be hétfői évértékelő beszédében.
A lépést ugyanakkor értelmetlennek és meghökkentőnek nevezte reagálásában Kósa Lajos fideszes politikus. Szerinte a bankalapítás sem a munkanélküliségen, sem a vállalkozók helyzetén nem segít.
Batiz András kormányszóvivő tegnapi tájékoztatóján beszámolt arról, hogy az eddigi 1200 államilag támogatott mellett további 2000 PET-CT-vizsgálat lesz ingyenes. A legmodernebb rákdiagnosztikai képalkotó eljárásra, amellyel a betegség korai stádiumban kimutatható, az idei költségvetésben 300 millió forintot különítettek el. A tervek szerint 2010-re összesen tízezer vizsgálat lesz díjmentes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!