Friss hírek

2006.02.03. 08:48

Göncz Kinga és a civilek

"A civil szervezetek, a társadalmi önszerveződésben részt vevő emberek végre biztonságos működési feltételeket és kiszámítható finanszírozást akarnak", olvasható a fideszes Halász János közleményében.

BAMA

Halász János, a Fidesz kulturális és civil programjának szóvivője tegnap kiadott közleményében hangsúlyozza: "A Medgyessy-Gyurcsány kormány azt ígérte, hogy bővíti a civil szervezetek anyagi forrásait, ám ez az ígéret sem valósult meg; a civil szféra helyzete jelentősen romlott az elmúlt években. A luxuskormány a közpénzek elköltése során saját reklámozásán, fényűző kiadásain nem, csak a civileken spórol. Tavaly nem fizette ki a civil szervezetek számára már megítélt pályázati pénzeket, erre csak ebben az évben kerül sor, ami további összegekkel rövidíti meg a civilek 2006-os büdzséjét" - írja Halász.

A szóvivő hozzátette még: "A Nemzeti Civil Alapprogramnál előírt tartalék- és maradványképzési kötelezettség, a különféle „kezelési költségek” végképp lehetetlen helyzetbe hozzák a társadalmi szervezeteket. Nem fizetnek rendesen a civileknek a minisztériumok sem. Társadalmi önszerveződésre, az emberek összefogására pedig szüksége van Magyarországnak."

Halász János végül megállapítja: "Több lehetőséget kell adni a betegekkel, a művészekkel, a környezetvédelemmel, oktatással és számos más alapvető értékkel foglalkozó civil szférának!" - írta 2006. február 2-i keltezéssel Halász János, a Fidesz kulturális és civil programjának szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!