Közélet

2006.02.03. 09:51

Újabb kamionháború a 6-os mentén

Baranya | A nehézjárművek a megye több térségében okoznak gondot a lakosságnak. Újabban Bicsérd térségében kezdődött kamionháború. Ha megjelenik egy kamion a településen, a helybeliek tudják, hogy a cserkúti öbölben megkezdődött a túlsúlyos járművek hatósági kiszűrése.

Kozma Ferenc - Dunántúli Napló

Itt van ugyanis a méréshez megfelelő tér. És rázkódnak a környékbeli házak, omlik a vakolat. Nagy Gábor, Zók polgármestere szerint a két település közötti keskeny úton már meg kell állnia a sofőröknek, ha két személyautó összetalálkozik. A kaviccsal, egyébbel megrakott teherautók miatt ment tönkre az út. Padka nincs, kátyú a kátyú hátán. Vér József bicsérdi polgármester már több mint egy éve bombázza az illetékeseket, hogy tiltsák ki erről a vidékről a kamionokat. Belterületi útjaik tönkrementek, a lakosság nyugalmát zavarják a dübörgő lóerők. Szerinte már Szabadszentkirály, Baksa, Görcsöny is hasonló helyzetbe kerül. Jelentéseket, kérelmeket fogalmaznak, de hiába. Már azon gondolkoznak, hogy maguk zárják el az utakat. Eközben éppen az utak állapotának védelme érdekében kezdtek a napokban a minden eddiginél szigorúbb súlyellenőrzéseket a megyei közlekedési felügyelet emberei. Weidinger Antal, a felügyelet vezetője szerint a kistelepülések vezetőinek igazuk van. Tudja ő is, hogy ha valahol méréseket kezdenek, a kamionosok azonnal leadják az információt egymásnak és keresik az egérutat. Ezért bár egyetlen mobil mérőeszközük van, más megyékkel összefogva, több műszerrel felvonulva, bizonyos térségeket lezárva fognak akciókba. A tavalyi 1500 mérésük ugyanis azt mutatja, hogy minden tizedik nehézjármű túlsúlyos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!