Hírek

2006.02.03. 11:29

Hamar eloltották a felgyújtott budai kávéházat

Nem unatkoztak a tűzoltók csütörtökre virradó éjjel, hiszen a Csongrád megyei Algyőtől Budapestig szerte az országban felcsaptak a lángok.

V. M.

Az algyői Mol-telepen egy olajos vízzel telt tartály kapott lángra, miután a munkások hibájából egy forró fémdarab esett bele. A kiérkező tűzoltók percek alatt eloltották a húsz köbméteres tárolóban tomboló tüzet, így szerencsére senki sem sérült meg. A Békés megyei Battonyán egy üresen álló ház gyulladt ki hajnalban, a tetőszerkezete teljesen le is égett, mire a lánglovagok a helyszínre érkeztek. Egyelőre rejtély, hogy mi okozta az esetet. Szintén a viharsarki tűzoltók mentették a menthetőt Újkígyóson, ahol egy családi ház kapott lángra. A lakóknak sikerült kimenekülniük, az ingatlanban azonban jelentős károk keletkeztek.

Szándékosan gyújtották fel azt a budai kávézót, ahová csütörtök éjszaka riasztották a tűzoltókat. A szórakozóhelyen valószínűleg egy ideig még nem szolgálják ki a vendégeket, mivel a terasz, a bejárat és a tető egy része is a lángok martalékává vált. A tűz terjedését hamar megfékezték. A kispesti piac száz négyzetméternyi területén pusztítottak a lángok tegnap hajnalban. Több pavilon és a tető is odaveszett. A gázpalackokat még idejében kihozták, megakadályozva a nagyobb károkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!