Hírek

2006.02.03. 17:43

Fejbe lőtték a taxisofőrt

Közvetlen közelről fejbe lőtték azt a soproni taxist, akitől gyilkosa legfeljebb pár tízezer forintot zsákmányolhatott.

Vég Márton

Rablógyilkosság áldozata lett az a soproni taxis, akit csütörtök este, 23 óra körül öltek meg. Az egy helyi taxiscégnél dolgozó 57 éves férfit közvetlen közelről lőtték fejbe, így esélye sem volt a védekezésre. „Nyereségvágyból követhették el a gyilkosságot, mivel az áldozatnál nem találtak pénzt a rendőrök” – mondta lapunknak Kocsis Tünde. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint a tettes felkutatását megkezdték, jelenleg az adatrögzítés és tanúkeresés szakaszában tart a nyomozás.

A taxis este nyolckor kezdte meg műszakját, három órája dolgozott, amikor végeztek vele. Kollégái szerint ennyi idő után körülbelül tízezer forint lehetett nála. Jelenleg annyit lehet tudni, hogy egy nyilvános fülkéből hívták fel a taxitársaságot, és egy park elé rendeltek egy kocsit. A Mercedesszel dolgozó taxis két embert vett fel, akik valószínűleg egy Sopron külterületéhez tartozó címet adtak meg a sofőrnek. A Harka felé vezető főútról lekanyarodtak egy épülő lakóparki övezethez vezető útra. Ezt a környéket már elég kihaltnak ítélték az utasok, így tettüket ott hajtották végre. A meggyilkolt és kifosztott férfira egyik kollégája talált rá, ő értesítette a rendőrséget. A bűncselekmény rekonstruálása még tart, így nem lehet tudni, hogy a lövéskor még mindkettő utas a kocsiban volt-e, vagy csak az egyikük.

„A taxisgyilkosságok döntő többségében kilátástalan helyzetben lévő emberek a tettesek, akik azonnali pénzszerzés reményében ölnek” – mondta lapunknak Kátai Elek. A gyilkossági ügyekkel évtizedekig foglalkozó volt rendőr tapasztalatai szerint a Mercedesszel közlekedő taxisofőrben az elkövetők egy védtelen, gazdag embert láttak. „Általában ketten vannak, amíg az egyikük beszélgetéssel eltereli a sofőr figyelmét, addig a másik hátulról végrehajtja a bűncselekményt” – hangsúlyozta Kátai Elek. A brutalitásra pedig azért van szükség, mert különben rádión segítséget tud kérni a taxis. Az eset után gyaníthatóan újra kiéleződik a vita a rendőrök és a taxisok között arról, utóbbiak tarthassanak-e maguknál önvédelmi fegyvert vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!