Hírek

2006.02.03. 18:33

Sólyom kapott engedményeket a németektől

Az Európai Unió összes tagországának államfőit meghívta az ’56-os forradalom jubileumi ünnepségeire Sólyom László. A magyar köztársasági elnök Horst Köhler német államfő meghívására látogatott Berlinbe pénteken, ahol Angela Merkel német kancellárral és Köhlerrel folytatott tárgyalásokat a németországi munkavállalás korlátozásáról.

F. K.

A németországi munkavállalás korlátozása is szóba került a berlini látogatáson lévő Sólyom László köztársasági elnök és a német külügyminiszter találkozóján. Elnökünknek nem sikerült kedvezményeket kicsikarnia a magyar munkavállalóknak. Frank-Walter Steinmeier kitartott amellett, hogy a több mint ötmillió munkanélkülire való tekintettel Németország továbbra is csak korlátozott számban és irányítottan engedheti be a munkavállalókat az Európai Unióhoz újonnan csatlakozott országokból. Horst Köhler német államfő hivatalában, a berlini Bellevue-kastélyban fogadta Sólyom Lászlót, aki ezt követően Angela Merkellel, a német nagykoalíciós kormány kereszténydemokrata kancellárjával folytatott megbeszéléseket. A magyar vezető a németországi magyar szervezetek képviselőivel is találkozott pénteken Berlinben, majd este továbbutazott Drezdába, ahol a hétvégén hat másik uniós tagállam vezetőivel folytat megbeszéléseket.

Sólyom Lászlót szoros szálak fűzik német földhöz: 1966-tól a jénai egyetem jogi fakultásán, a polgári jogi tanszéken tanársegéd volt, s német polgári jogból is doktorált. 1999-2000-ben a kölni egyetemen vendégprofesszorként dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!