Hírek

2006.02.03. 19:01

Választási programjáról dönt az MSZP

Az MSZP országos választmánya szombaton dönt a párt választási programjáról és a miniszterelnök-jelölt személyéről. Úgy tudjuk, a szocialista vezérkar pénteken a budapesti, Köztársaság téri székházban tárgyalta meg a programot és országos listája összeállítását.

É. S.–T. G.

A listát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a párt választási bizottságának vezetője véglegesíti. A lista első helyén a miniszterelnök lesz, a második Hiller István pártelnök, míg a harmadik helyen információink szerint Lendvai Ildikó szerepel majd. Az első tízbe várhatók az MSZP alelnökei, így Szekeres Imre és Újhelyi István és Juhász Ferenc is.

A pártválasztmány mai döntésével kormányfőjelölt minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc lesz. A vezető szocialisták megnyilvánulásai alapján a választási program fő elemei az egészségügy reformja, a nyugdíjpolitika és a dolgozók védelme, a munkahelyteremtés lesznek. Feszültségeket kelthet, hogy az MSZP az SZDSZ után maga is kiemelten kezeli az egészségügyi reform tervét: ezt a liberálisok tekintették évek óta központi kérdésnek. A szocialisták a kisebb koalíciós partner terveinek beépítésével szavazókat vehet el a parlamentbe jutásért küzdő párttól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!