Friss hírek

2006.02.07. 08:21

Tüdőrákban világelsők vagyunk

Tüdőrákellenes évnek nyilvánította 2006-ot a Magyar Tüdőgyógyász Társaság, mivel a lakosság számához viszonyítva a világon sehol nem halnak meg annyian ebben a betegségben, mint Magyarországon.

BAMA

Kovács Gábor, a társaság elnöke az InfoRádiónak elmondta: az országban évente nyolcezer ember veszti életét a betegség miatt, közülük egyre több a nő. A rákellenes program három rétegre koncentrál. A cél az, hogy az egészségügyi dolgozók minél többet tudjanak meg a tüdőrák vizsgálatával és terápiájával kapcsolatos kérdésekről, előadások és rendezvények keretében, hangsúlyozta a szakember. A második célcsoport a lakosság, az embereknek ugyanis kevés információjuk van arról, hogy a tüdőrák megelőzhető, illetve korai stádiumban felismerhető, és ekkor hatékonyan kezelhető, mondta Kovács Gábor, aki szerint azt is érdemes tudatosítani, hogy nem kell félni a kezelésekről. A harmadik célcsoportba az egészségügyi hatóságok kerülnek, amelyeknek biztosítaniuk kell a szükséges feltételeket a betegség elleni küzdelemhez, közölte a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnökségi tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!