Hírek

2006.02.08. 11:29

Felejthetetlen olimpiai megnyitó

Felejthetetlen showműsort ígér az Olimpiai Stadion lelátóin helyet foglaló 35 ezer sportkedvelőnek és a televízió mintegy kétmilliárd nézőjének a XX., torinói téli ötkarikás játékok péntek este 8 órakor kezdődő megnyitó ünnepsége.

BAMA

Andrea Varnier, a szervezőbizottság image-igazgatója és Marco Balich producer a ritmus, a szenvedély és gyorsaság egyedi megjelenítésével kívánja elbűvölni a nézőket. A résztvevők hagyományos felvonulása mellett az olasz stílus és kreativitás egyedülálló megjelenítése, tömeges koreográfia és különleges fény- és hanghatások jellemzik majd az eseményt. Az est fénypontjának a hírek szerint a jégkorong-bemutató ígérkezik. A megnyitón 240 profi előadó és 6 100 önkéntes működik közre. Az előadáshoz 6100 kosztümre és 500 pár korcsolyára volt szükség. A televíziós közvetítést 32 kamera biztosítja.

Szerdán délelőtt köszöntötték a magyar csapatot a torinói téli ötkarikás játékok központi olimpiai falujában és felhúzták a piros-fehér-zöld lobogót. A magyarok üdvözlésére - az olasz elnevezéseknek megfelelően - a román és az orosz együttes után került sor. Molnár Zoltán vezetésével a Torinóban elszállásolt rövidpályás gyorskorcsolyázók, Sestrieréből a bobversenyzők vettek részt az ünnepségen, a sízők a technikai értekezlet miatt maradtak távol. A műkorcsolyázók - több csoportban - később érkeznek Torinóba. Molnár Zoltán csapatvezető válasza után felvonták a piros-fehér-zöld zászlót, amely az újabb magyar részvételt bizonyítja. Magyarország mind a 19 eddigi téli olimpián részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!