Hírek

2006.02.09. 00:00

Megküldik az adószámot

Csaknem 200 hazai pénzintézetnél vezethetik a szülők gyermekük Start-számláját, vagyis a Babakötvényt, miután szerdán körülbelül kilencven kisebb takarékszövetkezet is csatlakozott a programhoz.

B. L.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Február végén kiválaszthatják a szülők, hol vezetik a gyerek számláját
[/caption] Batiz András sajtótájékoztatóján elmondta: a januárban született csaknem 7800 gyermek szülei február végén kiválaszthatják, melyik pénzintézetnél akarják kamatoztatni gyermekük állami támogatását. A Belügyminisztérium a januári születési adatokat összesítette, azokat a napokban továbbítják az adóhatóságnak, ahonnan az adószámmal együtt utazik tovább a csomag a Magyar Államkincstárhoz. A MÁK levélben tájékoztatja a szülőket gyermekük adóazonosító jeléről, nem kell tehát azért valamelyik APEH-irodába bemenni. Ismeretes: minden 2006. január elseje után született gyermeknek 40 ezer forint állami támogatás jár, amelyet szüleik a Magyar Államkincstárral szerződött pénzintézetben kamatoztathatnak. A teljes összeget a gyermek akkor veheti fel, ha betöltötte tizennyolcadik életévét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!