Friss hírek

2006.02.10. 11:39

Hamisítják az olasz olívaolajat

Több mint százezer liternyi olasz olívaolajat foglalt le az amerikai élelmiszerellenőrző hivatal az egyik New Jersey állambeli importőr cég raktárában. A vegyi vizsgálat során ugyanis kiderült, hogy hamisítványról van szó.

BAMA

Az amerikai hatóság több ezer palack Hermes és San Giovanni márkájú "extra szűz" olívaolajat kobozott el, mert az ellenőrzés kimutatta, hogy az olaj se nem extra, se nem szűz, de főleg nem olívából készült. A palackok a minőségi olívaolajnál jóval olcsóbb szójaolajat rejtettek. Mivel a márkás olívaolaj ötször-hatszor is többe kerül, mint az egyszerű szójaolaj, egyedül ezen a szállítmányon több mint százezer dollárt nyertek a csalók, mondta el a CNN hírügynökségnek az élelmiszerellenőrző hivatal szóvivője. A most New Jersey-ben leleplezett eset egyáltalán nem kivételes, rengeteg hamisíott étkezési olaj kerül a piacra, állítják az a merikai élelmiszer-szakértők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!