Hírek

2006.02.10. 21:54

Postabank-ügy: Veres János tovább vizsgálódna

Veres János további vizsgálatot tart szükségesnek a Postabank konszolidációjával kapcsolatos ügyben. Ezt maga a pénzügyminiszter jelentette ki Nyíregyházán.

BAMA

Kezdeményeztem az illetékeseknél, hogy vizsgálják meg a pénzintézet konszolidációjával kapcsolatos kormányzati ellenőrzési  hivatali (KEHI) jelentés titkosításának körülményeit - mondta a  pénzügyi tárca vezetője. Hozzátette: a Postabank konszolidációjára közpénzt, 152 milliárd  adóforintot fordított annak idején az Orbán-kormány, így a  nyilvánosságnak joga van megismernie a történteket.

Veres János közölte, hogy a Pénzügyminisztériumban már lezárult  egy, az üggyel kapcsolatban elrendelt vizsgálat. Elmondta: megállapították, hogy a minisztériumban annak idején  Varga Mihály, a tárca akkori vezetője és kabinetfőnöke voltak azok,  akik véleményezték a Postabank konszolidációjával kapcsolatos  KEHI-jelentés tervezetét, amely titkosított minősítéssel érkezett.

A szakmai véleményezés után a kabinetfőnök küldte vissza a  KEHI-hez a dokumentumot, így az iratból példány nincs a  minisztériumban - emelte ki Veres János.

A miniszter kifejtette: a stop. hu internetes oldalon megjelent  anyag kapcsán szükségesnek tartja, hogy az arra illetékesek  megvizsgálják, valóban igaz-e, hogy "Fideszhez köthető vállalkozások  jelentős értékkülönbözettel vásároltak meg követeléseket".

Fontosnak tartotta hangsúlyozni: nem tudni, igaz-e az internetes  portál állítása, hogy a költségvetésnek 30 milliárd forint kára  keletkezett a Postabank konszolidációjából, ezért szükséges a  további tisztázó vizsgálat. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!