Friss hírek

2006.02.13. 12:07

Harminc millió dollár országimázsra

Hamarosan beindítják a Russia Today (Oroszország ma) című tévécsatorna arab nyelvű változatát, jelentették be hétfőn Moszkvában. Az Oroszországot külföldön népszerűsítő adásokra kereken harminc millió dollárt fordítanak az állami költségvetésből.

BAMA

Alighogy elkezdte múlt decemberben az orosz CNN-ként is emlegetett Russia Today az angol nyelvű adásait, máris eldöntötték, hogy megcsinálják a csatorna arab nyelvű változatát is. A Keletnek szánt műsorokat az a 46 éves Akram Khazam fogja irányítani, aki az al-Dzsazíra nevű arab hírtévé moszkvai képviseletét vezette a múlt őszig. Az arab nyelvű orosz adásokat nyolc hónap múlva kezdik sugározni, mondták el ma délelőtt a Russia Today moszkvai székházában megtartott sajtótájékoztatón. Az adásokra szánt, előzetesen harminc millió dollárra tervezett költségvetési támogatással azt szeretnék elérni, hogy reális képet kapjon a világ a mai Oroszországról, és megszűnjenek a sok helyen tapasztalt előítéletek az oroszokkal kapcsolatban. (Le Figaro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!