Hírek

2006.02.15. 18:35

Fejbe lőtt, összevert pártaktivisták

Gázpisztollyal lőtte meg az SZDSZ egyik aktivistáját egy férfi kedden este Budapesten. Az üggyel kapcsolatosan eltérőek a vallomások. Horn Gábor, a párt ügyvivője lapunknak azt mondta, a könnyebb sérülést szenvedett 24 éves egyetemistára az után tüzelt egy férfi, miután az közölte, a szabad demokraták számára gyűjt kopogtatócédulát. A politikus szerint az eset rámutat azon pártok kijelentéseinek gyakorlati veszélyére, melyek egyenesen az SZDSZ eltörlésére szólítanak fel.

K. F.–N. E. D.– T. G.

Az ügy gyanúsítottja részben beismerő vallomást tett. Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunknak elmondta, a 43 éves budapesti férfi elismerte hogy lőtt, de a támadást nem politikai indokokkal magyarázta. Arra hivatkozott, hogy ittas volt, illetve zavarta az, hogy az utóbbi időben többen is, különböző okokból zavarták otthonában.

Pécsett egy szórólapokat osztó Fidesz-aktivistát szabályosan kihajított a lépcsőházból az ott lakó 45 éves férfi, majd belerúgott. Az idős hölgy több zúzódást szenvedett, a csuklója eltört. Lapunknak a kórházban elmondta: hétfőn ünnepelte 75-dik születésnapját, és a történtek után tart a nyilvánosságtól.

A támadás még pénteken történt, de csak tegnap, az orvosi látlelet felvétele után fordult az idős sértett a rendőrséghez. A tettest elkapták, be is vallotta tettét, ám azt tagadta, hogy az politikai okból történt volna. Borhidi Attila pécsi fideszes képviselő-jelölt szerint ugyanakkor ez erősen kérdéses, hiszen a férfi azután támadott, hogy az aktivisták elmondták neki, hogy a párt szóróanyagait terjesztik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!