Friss hírek

2006.02.16. 07:36

Meg kell szüntetni a törvénytelen állapotot

A Nemzetközi Pető András Közalapítvány felügyelő bizottsága felszólította az alapítvány kuratóriumát, hogy szüntessék meg az intézetben kialakult, szerintük törvénytelen állapotokat - közölte a kuratórium szerdán az MTI-vel.

BAMA

A közlemény szerint az intézményben háromtagú önkényes vezetés lépett fel, akik folyamatosan akadályozzák, munkája megkezdésében gátolják az új főigazgatót. A kuratórium és a felügyelő bizottsági tagok által jegyzett dokumentumban az áll, hogy az intézmény és a kuratórium között az együttműködés az elmúlt időszakban nem volt kielégítő. Az intézet a kuratórium hatékony döntéseihez nem adott megfelelő információt és nem működött együtt.

Kitérnek arra, hogy az elmúlt években a Pető Intézetben a külföldi ellátottak száma radikálisan, a belföldieké kisebb mértékben csökkent, a külföldi kapcsolatok periférikussá váltak. Ennek következtében a növekvő állami támogatás mellett az intézmény saját bevételei folyamatosan csökkentek.

Az intézet pr-marketing vezetője február 1-én azt közölte az MTI-vel, hogy nem tartja érvényesnek a Pető Intézet új főigazgatója, Makói Zita kinevezését az intézmény Főiskolai Tanácsa és a dolgozók nagy része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!