Friss hírek

2006.02.16. 07:55

Háború lesz Németországban

Carlos Alberto Parreira, a címvédő brazil válogatott szövetségi kapitánya "háborúra" számít a németországi labdarúgó-világbajnokságon.

BAMA

"Nem szeretem a szélsőséges kifejezéseket a futballban, de Németországban gyilkos harcra kell felkészülnünk, ellenünk mindenki kettőzött erővel fog küzdeni" - mondta a szakvezető.

- Csak akkor lehetünk sikeresek, ha elfelejtjük a "szambafutballt", és tökéletesre fejlesztjük a "gyilkos ösztöneinket" - mondta a 63 éves tréner, aki 1994-ben világbajnoki címig vezette a válogatottat, s ez már csak azért is nagy sikernek számított, mert a brazilok azt megelőzően 1970-ben bizonyultak utoljára a legjobbnak.

A németországi torna előtt a jelenlegi csapat csak az orosz együttessel játszik felkészülési meccset március 1-jén, ezt követően legközelebb a közvetlen világbajnoki felkészülés alkalmával, május 22-én találkoznak a keret tagjai.

"Jó lett volna több mérkőzéssel készülni, de tisztában vagyok azzal, hogy a sűrű nemzetközi versenynaptár miatt nem lehetett több meccset lekötni. A játékosok a klubjaikban is hatalmas terhelésnek vannak kitéve" - mondta Parreira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!