Friss hírek

2006.02.19. 16:39

Az FBI szövetségeseket keres a cyberbűnözés ellen

Az FBI-nak szüksége van a magánvállalatok segítségére a kyberbűnözés ellen vívott harcban - nyilatkozta egy konferencián az szervezet igazgatója, Robert Mueller.

BAMA

Az igazgató bevallotta, hogy a csak számítástechnikában működő privát vállalkozói szféra rendelkezik olyan szakmai kapacitással, amellyel fel lehet venni a küzdelmet a számítógépes bűnözés ellen.

Az informatikai robbanás megszüntette az országhatárokat, de kiterjesztette a cyberbűnözés lehetőségeit és módszereit, ezért szükség van az FBI és a magán szféra együttműködésére - mondta Mueller egy szakmai konferencián.

Csak tavaly közel 67,2 milliárd dollárnyi kárt okoztak a számítógépes bűnözők Amerikában, ezért egyre több feladat hárul az FBI cyber-ügyosztályára. A szervezet InfraGrad nevű együttműködési programja során közel 3000 informatikai céget sikerült közös cselekvésre bírni. Ennek az együttműködésnek köszönhető az is, hogy a Microsoft közreműködésével sikerült lefülelni a Mytob és a Zotob féreg kiagyalóit. (ZDnet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!