Hírek

2006.02.19. 18:49

Interneten figyelhetjük a pályázatunkat

Átláthatóbbá, és nyomonkövethetővé kívánja tenni az uniós pályázatok sorsát a Nemzeti Fejlesztési Hivatal új internetes szolgáltatása segítségével. A pénteken elindult rendszer segítségével a magyar pályázók is részletes adatokat nyerhetnek benyújtott pályázatuk aktuális állapotáról.

B. L.

A közösségi pénzekre váró hazai projektgazdák egy jelszóval védett felületen léphetnek be egy adatbázisba, ahol megtekinthetik, hogy pályázatuk elbírálása éppen mely szakaszban van. Így információkat nyernek arról, ha anyagukat befogadták, értesülhetnek a döntésről, és figyelemmel kísérhetik az uniós pénz kifizetésének ütemezését is. A hazai pályázók itt értesülhetnek arról is, hol tartanak éppen az intézményrendszerben benyújtott számláik, és jelentéseik.

A naponta egyszer frissülő információkhoz a projektgazdák a Nemzeti Fejlesztési Hivatal honlapján (www.nfh.hu) férhetnek hozzá, ha a „Naprakész Pályázati Információk” menüpontra kattintanak. Itt a „Pályázó tájékoztató felület” tartományban lehet belépni az adatbázisba a pályázat számának, és a jelszónak a megadásával. Ugyanitt láthatók – kéthetente frissítve – a nyertes pályázatok legfontosabb adatai, például a pályázó neve, a támogatott cél, a támogatás összege, valamint a támogatott projekt helyszíne is.

A pénteki induláskor elsőként az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) és a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) résztvevői tájékozódhattak csupán benyújtott anyaguk sorsáról. A többi pályázó várhatóan a napokban férhet hozzá a szükséges információkhoz. A közösségi támogatások nyomonkövethetővé és átláthatóvá tétele európai uniós irányelv, amelyet a tagállamok minden a pályázati rendszerben részt vevő intézménytől szigorúan elvárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!