Friss hírek

2006.02.20. 12:19

Amputálni kellett a lábát, mert nem ülhetett repülőre

Egy kínai 14 éves lánynak amputálni kellett a lábát, mert egy helyi repülőjárat kapitánya nem volt hajlandó felengedni gépére. Így a balesetet szenvedett lánynak nem sikerült hasznos időn belül beérnie egy jobban felszerelt kórházba.

BAMA

18 órát volt kénytelen autón utazni egy súlyos lábsérülést szenvedett 14 éves lány, miután megtagadták tőle a repülést. Egy, a baleset helyszínétől messze lévő, modernebb kórházba kellett volna gyors műtéti beavatkozásra érkeznie ahhoz, hogy az amputációt el lehessen kerülni. A majdnem egy napos autóút alatt viszont sebe elfertőződött, és már nem lehetett megmenteni lábát, amputálni kellett.

A lány szülei perelik a Haini repülőtársaságot, amiért megtagadták a sebesült tizenéves lány utaztatását. A társaság viszont azt állítja, hogy a 32 utas szállítására alkalmas kisgépei nincsenek felkészülve arra, hogy hordágyas utasokat szállítsanak, ezért nem vállalták a sérült lány szállítását.

A lány egy modern kórházaktól távoli, a Gansu tartományban szenvedett súlyos közúti balesetet. A helyi kórház orvosai kellő műszaki felszereltség hiányában irányították a tatromány központjában működő nagyobb kórházba, ahol az időben végrehajtott műtéttel meg lehetett volna előzni a sebesült végtag amputálását. 

Egy civil repülési szakértő szerint a kapitány helyes döntést hozott, amikor előnyben részesítette a repülőgép 30 utasának biztonságos szállítását a betegével szemben. A lány szülei szerint viszont a hordágyas szállításról lemondtak, mégsem ülhetett a gépre gyerekük. (china daily)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!