Sport

2006.02.23. 08:21

Pénz nélkül is folytatnák

Pécs | A főtámogatók átmenetileg szüneteltetik a MOL-OTP-Bozsik Akadémia szponzorációját. A labdarúgó utánpótlásnevelő országos rendszer egy év alatt 550 millió forintot kapott a két magyar multitól, és a jelek szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség csúcsán folyó torzsalkodás egyik áldozata lehet. Pedig az összes futballban érintett szerint két programot tűzön-vízen keresztül kell vinni, az egyik a 2012-es közös Eb rendezés a horvátokkal, a másik az utánpótlásnevelés.

BAMA

Rónai István, az MLSZ megyei instruktora részletes statisztikákat vezet a Bozsik-programról, ami szerint 2005-ben Baranyában 1400 gyerek vett részt benne az U7-U11-es korosztályokban, 40 egyesületben 47 edző foglalkozott velük. Az utóbbiak 10-37,5 ezer forint közötti összeget kaptak havonta edzői végzettségtől, illetve attól függően, vállalkozóként látták-e el a feladatot.
– Eddig még nem éreztük a két multi kiesését, hiszen csak néhány napja jelentették be – mondta Rónai István. – Készen vannak a terveink a folytatásra, március 31-én indulnának a tavaszi tornák, erre minden feltétel adott. Szinte biztos vagyok benne, ha nem kapunk pénzt, akkor is elindítjuk őket, és ameddig tudjuk, saját erőkből folytatjuk a Bozsik-programot, nem tehetjük meg a gyerekekkel, hogy szélnek eresztjük őket. Ha tartós lesz a támogatás hiánya, akkor majd el kell gondolkodni a folytatáson.

Részletek a Dunántúli Napló csütörtöki számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!