Friss hírek

2006.02.23. 13:57

Figyelmeztető sztrájk lesz a Rádióban

Jövő csütörtökön kétórás figyelmeztető munkabeszüntetést tartanak a Magyar Rádióban - közölte a sztrájkbizottság szóvivője, aki a pontos időpontot nem jelölte meg.

BAMA

A sztrájkbizottság jelezte, nem fogadja el a menedzsment létszámleépítéssel, vidéki stúdiók bezárásával, a rádióújság kiadói jogának értékesítésével, valamint a közszolgálati médium idegen nyelvű szerkesztőségének megszüntetésével kapcsolatos elképzeléseit. "Figyelembe véve a 80 éves rádiózás hagyományait és a jelen kor kihívásait, a Magyar Rádió Zrt. vezetésének ki kellett volna dolgoznia a magyar közszolgálati rádió által teljesítendő feladatrendszert, a hozzá tartozó versenyképes struktúrát, továbbá meg kellett volna vizsgálnia az európai árakat is. Ezek ismeretében kellett volna előterjeszteni a finanszírozási szükségleteket, segítve a tulajdonos Országgyűlést a normatív finanszírozási rendszer kidolgozásában" - áll a sztrájkbizottság levelében. A Magyar Rádió dolgozói január 1-től minimálisan bruttó 4,8 százalékos, sávos béremelést és a műsorköltség-keret ugyanilyen mértékű emelését kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!