Friss hírek

2006.02.25. 14:05

Gyurcsány április 5-én vitázna

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a miniszterelnök-jelölti vitát legkésőbb április 5-én érdemes megtartani - tudatta az MTI-vel Batiz András azt követően, hogy Deutsch-Für Tamás pénteken kora este bejelentette, Orbán Viktor április 7-én kész vitázni Gyurcsány Ferenccel.

BAMA

A kormányszóvivő közleményében az időpont indoklásaként úgy fogalmaz: "a közvéleménynek, a szakértőknek, és az elemzőknek módjuk legyen értékelni az ott elhangzottakat, és a választók felelős döntést tudjanak hozni". Batiz András tájékoztatása szerint a miniszterelnök úgy véli, a vita értelme és jelentősége az, hogy a választók képet kapjanak arról, milyen programot kínál nekik a két nagy párt, milyen jövő vár Magyarországra, ha az egyik, és milyen, ha a másik nyer.

"Lehetővé kell tenni, hogy kiderüljön: kiállja-e az igazság próbáját a miniszterelnök-jelöltek mondandója. Mivel a választások első fordulóját megelőző 24 órában kampánycsend van életben, egy péntek esti vita esetében ez elképzelhetetlen" - fogalmaz a szóvivő. Batiz András hozzáteszi: "a kormányfő továbbra is szeretné megnyugtatni Orbán Viktort: nem kell félnie az érdemi vitától. Ha pedig továbbra is ilyen tempóban változik a Fidesz elnökének véleménye, akkor Orbán Viktor akár már ma este elküldheti neki egyetértő levelét".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!