Hírek

2006.02.26. 15:13

A montenegrói busz 26 utasa már továbbutazott

A fővárosban a Ferihegyi úton szombaton balesetet szenvedett busz utasai közül 26-an elhagyták Hegyeshalomnál az országot - közölte a katasztrófavédelem vasárnap.

BAMA

A buszon utazó 44 emberből a három sofőr a rendőrségen van, 16 utast pedig még szombaton este a katasztrófavédelem XVII. kerületi bázisára szállítottak - mondta el Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. További 24 utast - köztük három súlyos sérültet - kórházba szállítottak. Közülük 11-en még aznap este – miután bebizonyosodott, hogy nem kell kórházban maradniuk – a katasztrófavédelem bázisára vittek. A polgári védelmi bázisról vasárnap reggel 26 ember indult el a Szerbiából érkezett autóbusszal, hogy folytassa útját Hegyeshalom felé. Egy embernek eltűnt az útlevele, így nem tarthatott a csoporttal. A balesetben megsérült autóbuszt a további vizsgálatok miatt az OKF bázisán őrzik.

A Ferihegyi gyorsforgalmi úton a városközpont felé haladó szerb-montenegrói rendszámú turistabusz szombaton este ütközött egy magasságkorlátozó oszlopnak. A szerkezet valósággal leborotválta az emeletes busz tetejét, egy ember meghalt. A sofőrt halálos közúti baleset okozásának gyanújával őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!