Hírek

2006.02.26. 15:38

MSZP: Részletek Az új Magyarország programról

Az új Magyarország programjának megyei, illetve ágazati fejlesztési terveit mutatta be Gyurcsány Ferenc, az MSZP miniszterelnök-jelöltje és Hiller István, az MSZP elnöke vasárnap Budapesten a SYMA csarnokban.

BAMA

"Először az elmúlt húsz évben van egy párt és van egy kormány, amely képes megmutatni az országnak, miről szólhat gyermekeink és unokáink jövője" - mondta Gyurcsány Ferenc Az új Magyarország programjának kiállításként megszervezett sajtóbemutatóján, amelyet ezután a nagyközönségnek is megnyitottak. A kormányfőjelölt azt mondta: azért hívták meg a redezvénycsarnokba a látogatókat, hogy megismerkedjenek Az új Magyarország programjával, annak összes részletével az egészségügy, az oktatás, a vasútépítés, valamint árvíz- és belvízvédelem területén.

A SYMA csarnokban nyolc óriáskivetítő fogadja a látogatókat, ahol ágazati lebontásban az oktatás, az egészségügy, a munkahelyteremtés, az út- és a vasútépítés, az árvíz- és belvízvédelem, a szolidaritás és az élhető lakóhelyek területén tervezett programokat tekinthetik meg. Gyurcsány Ferenc elmondta, meg tudják mondani, hány munkahely jön létre a fejlesztések eredményeként például az építő-, az autó- és gépiparban vagy a turizmus területén. A szocialista miniszterelnök-jelölt elmondta: „A jövőt nem megálmodjuk, hanem megtervezzük, nem ígéret alapján, hanem pontos számolás, kalkulálás alapján, az európai uniós forrásokat felhasználva hozzá.”

Hiller István többek között arról beszélt, hogy ezer iskolát terveznek felújítani. Hozzátette, a rendezvényen bemutatják, hogy ez a program mit jelent az egyes megyéknek. A csarnokba kilátogatók 19 megye és Budapest standjainál megtudhatják, hogy milyen fejlesztések valósulhatnak meg a következő években a megyéjükben és a fővárosban.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!