Friss hírek

2006.03.02. 13:04

Putyin keze elér Londonig?

Oroszország főügyésze bejelentette: vádat emelt Borisz Berezovszkij, Putyin elnök egyik legfőbb ellenlábasa ellen, egyúttal kérelmet juttatott el Londonba, hogy az angolok adják ki a milliárdost az orosz hatóságoknak.

BAMA

Berezovszkij ellen államellenes összeesküvés címén emelt vádat a főügyészség, jelentették be csütörtökön Moszkvában. A Borisz Jelcin egykori elnök érdekkörébe tartozó gazdag üzletember ellen a KGB utódszervezete, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat tett feljelentést.

A dúsgazdag Berezovszkij, akinek közel másfél milliárd dollárra becsülik a vagyonát, három éve kért menedéket Nagy-Britanniában, mert összetűzésbe került Putyin elnökkel. Berezovszkij még nemrégen is úgy nyilatkozott, Putyin hatalma alkotmányellenes, és ezért a megdöntésére irányuló mindenféle ellenzéki akció törvényesnek tekinthető. "Ebbe akár az erőszakos hatalomátvétel is belefér, és én pont ezen dolgozom. A Putyin rezsim a szakadékba sodorja Oroszországot", mondta az emigráns milliárdos. A BBC beszámolója szerint Jack Straw brit külügyminiszter azonban a napokban arra figyelmeztette Berezovszkijt, nincs kizárva, hogy a vád miatt felül fogják vizsgálni menekültstátuszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!